Tilbage

Her kan du læse mere om forskellige tilbud til skolebørn og deres familier

Familiens Køkkenskole

Kalder mødre, fædre og bedsteforældre med børn/børnebørn i 2.- 5. klasse 

Nu går det løs med premieren på Familiens Køkkenskole i Tønder Kommune – og jeg kan være med.

Tag dit barn/barnebarn med til et drønhyggeligt madkursus, hvor jeg sammen med andre familier lærer seje køkkentricks og får inspiration til nem, lækker, børnevenlig og klimavenlig aftensmad. Vi mødes 3 aftener og menuen står bl.a. på fladbrød med falafler, chili sin carne med sprøde tortilla-snacks og meget mere.

Vælg mellem disse at holde:

 HOLD 1: TØNDER-HOLDET: Det sker d. 5.9 (på Højergård), d. 18.9 (på Tønder Grundskole) og d. 24.10 (på Højergård) . Alle dage kl. 16.30-19.10.  

HOLD 2: SKÆRBÆK-HOLDET: Det sker d. 5.9 (på Højergård), d. 19.9 (på Skærbæk Distriktsskole) og d. 24.10 (på Højergård)

Det praktiske: Der er kun plads til 8 voksne og 8 børn på hvert hold. Det koster 250 kr. i alt for 1 voksen og 1 barn (2.-5. klasse) for 3 aftener med undervisning, aftensmad og opskriftshæfte.

Læs mere og tilmeld jer her 

Tønder-holdet:  https://www.place2book.com/da/sw2/sales/jjkdf3wgg2

Skærbæk-holdet:  https://www.place2book.com/da/sw2/sales/hy8g1nna6m

Unge og rygestop

Er du ung og ønsker du hjælp til rygestop eller stoppe med at bruge snus eller anden form for tobak, så kontakt os så vi sammen kan hjælpe dig bedst muligt.

Send en mail med navn og tlf. til rygestop@toender.dk eller ring til Winnie Holm Lorenzen, Sundhedskonsulent på tlf. 24 95 88 32.

Du kan også få hjælp til rygestop via app’en ”Xhale” eller på xhale.dk

Du kan læse mere om nikotin - snus og tobak her 

SIBS gruppeforløb

For søskende til børn med særlige behov og forældre   

Gruppeforløbet SIBS henvender sig til alle børn og unge i alderen 8-16 år, der er søskende til et barn med særlige behov, psykisk og/eller fysisk funktionsnedsættelse og som ikke selv har væsentlige udfordringer.

I SIBS-forløbet arbejder I med hvordan I som familie taler sammen, om det at være søskende til et barn med særlige behov. Indsatsen er en gruppebaseret indsats, der arbejder med barnets tanker og oplevelser i forhold til at være søskende til et barn med særlige behov. Samtidig undervises/vejledes du som forældre i at tale med dit barn om det, der er svært i forhold til at have søskende med særlige behov. 

Vi arrangerer grupper, hvor barnet/den unge kan deltage sammen med en forældre.

I SIBS deltager barnet i to gruppesamtaler fordelt på 2 eftermiddage, hvor der er mulighed for at dele følelser og tanker med andre børn/unge i samme livssituation. Samtidig deltager den ene forældre ligeledes i to gruppesamtaler med andre forældre. I forældregruppen arbejder I som forældre med, hvordan I kan blive bedre til at lytte, når I taler sammen, være mere nysgerrige på, hvad barnet tænker og vise forståelse for, hvordan barnet oplever forskellige situationer. 

På dagene er der også afsat tid til fælles samtaler, hvor børn og forældre taler sammen om emnerne fra grupperne.

Praktisk information:  

SIBS afholdes i 6780 Skærbæk (nærmere adresse oplyses ved tilmelding)

Ønsker du mere information om SIBS eller tilmelde jer, så tag kontakt til kommunal projektkoordinator Jytte Jørgensen, jyjo6@toender.dk, 51231267.